LIVETS DAGAR

TYDA DRÖMMAR

_MG_9082-2

Alltså jag är så fascinerad av drömmar. Jag är en sån person som drömmer väldigt väldigt mycket och vet med mig att jag till och med har vaknat för att tex dricka vatten och sen somnat om för att fortsätta att drömma samma dröm. Jag tycker att det är intressant att många av ens drömmar kan tyda saker från verkliga livet. Att vissa delar kan återspegla en känsla man har haft i kroppen under en längre tid. Till exempel om man har det stressigt på jobbet och så vidare. Jag hade en dröm imorse som var obehaglig då jag nästan kunde känna i kroppen vid vissa tillfällen. Jag tänker att jag berättar så mycket jag kommer ihåg och sen ska jag försöka att analysera vad det kan betyda genom att googla efter svar.

Drömmen handlade om att jag skulle till Shararehs bröllop. Jag skulle packa min väska för att resa iväg men hade så svårt att hitta allt som jag skulle packa med. Jag hade inte provat klänningen jag skulle ha på bröllopsdagen och inte heller det jag skulle ha på festen dagen innan. Vilket slutade med att jag började prova en jäkla massa kläder för att jag inte hittade det jag skulle ha. Personer som jag skulle åka med dit hörde av sig och sa att de var tvungna att åka. Men jag hade ju inte packat ner smink och skor så blev tvungen att ta mig dit på egen hand. Helt plötsligt var jag på ett ställe som påminner om ett mindre NK. Jag skulle dit för att göra ett samarbete. En man skulle välja ut kläder till mig som jag skulle ta med till bröllopet och för att få kläderna var jag tvungen att sitta naken i butiken och vänta medans han valde ut. När han var klar gick han fram till mig och pekade att jag skulle gå mot kassan. Där längst fram i kön (fortfarande naken) så började biträdet att prata med kunden bakom mig. Kvinnan i kassan var runt 60 år och den andra kvinnan bakom mig hade tydligen varit en klasskompisar när dem var små. I drömmen kunde jag känna vågen av stress strömma igenom mig. Men artig som jag alltid är stod jag och väntade på att dem skulle prata klart. Sen tittade jag på biträdet som i sin tur tittade på mig med frågande blick ”vad behöver du hjälp med” frågade hon och jag med förvånad blick ”jag ska hämta min påse som du höll på med”. Kvinnan blev generad och hade helt glömt bort min påse i stunden av tillbakablickar av gamla minnen. Okej, uppdraget var slutfört och nu skulle jag till tuben för att ta mig hemåt, för att sedan ta mig till bröllopet. Men NK kopian var mer som en labyrint. Tillslut frågade jag en man som stod vid blommorna utanför Ö&B. Han verkade jobba där så jag frågade artigt med lite stressig ton vart tunnelbanan låg. ”Du får vänta lite, blommorna först” svarade han. Stressens flodvåg gick som en röd flamma från tårna upp till ansiktet. När han hade nopprat några blad och gjort avdammande rörelser på blomman sa han att jag måste gå ner en trappa och där är tunnelbanan. Det låg ett fik med glasdörrar bredvid. Alldeles ljust eftersom att taket var av glas. Jag var tvungen att gå igenom fiket med två dörrar för att ta mig till trappan. Vid dörr ett kom det en dam med krycka, så det var bara att stanna och hålla upp dörren. Vid dörr två kom yttligare en äldre dam. Förmodligen från samma sällskap men som hade hamnat lite på efterslänten. Så det blev samma procedur igen. Väl i trappan var det en till äldre dam som skulle ner. Hon höll i någon som verkade vara hennes barnbarn eller dotter. När jag kom swischandes förbi blev hon lite vinglig och greppade tag hårt i min arm. Du får hjälpa mig ner sa hon. Det var ett steg i taget hela vägen ner för den sten-klädda trappan. Ljudet av en brummande sopbil når mitt öra, jag slår upp ögonen och drömmen är äntligen över…

Jag tror detta är den stressigaste drömmen jag någonsin har haft. Att packa och aldrig bli klar. Sitta naken på ett köpcentrum och sen göra allt för att hinna till ett bröllop men bara stöter på hinder. Jag var tröttare när jag vaknade än innan jag gick och la mig. Jag har hittat några tydningar på de största faktorerna i drömmen men kan ju såklart inte veta säkert om de stämmer helt. Men en sak är säker och det är att jag är stressad och känner en del oro nu så helt ologiskt är det inte. Ja ni får läsa nedan helt enkelt.

PACKA: Ska du ut och resa är det naturligt att även dina drömmar kretsar kring det. I annat fall bör sådana drömmar tolkas symboliskt. En inre oro kan göra att du även i sovande tillstånd känner dig stå inför ett uppbrott. Du tycker att du måste skynda dig att bli färdig och packar febrilt ner allt vad du får tag i. Du vill i väg så fort som möjligt, och detta kan tolkas så att du önskar fly från något som känns svårt.

NAKEN: Att vara naken betyder ofta att du känt dig sårbar, utan skydd. Naken på offentlig plats = Avklädd, avslöjad. Känna sig fel, inte passa in i den allmänna mallen. Vilken del av din kropp är naken ? Tappa byxorna visar på en känsla, t.ex tappa anseendet. Trivs du med att vara naken på offentlig plats är det exhibitionisten i dig som kommit fram = vilja synas.

KOMMA FÖRSENT / INTE HINNA MED: När du drömmer att du kommer för sent till skolan, jobbet eller ett möte kan det representera din generella oro och ångest över att livet ska ta en ny riktning. Det kan också betyda att du försöker bli klar med saker i tid, men tiden rinner mellan dina fingrar.

Vad tycker ni om ett så här långt blogginlägg? Orkar ni ens läsa igenom hela? Tell me ;)

// M

You Might Also Like...

No Comments

    Write Comment

    %d bloggare gillar detta: