grey-hair
Okej. Jag kände att det var på tiden att vi tog snacket om mitt hår. Jag har inte riktigt vetat hur jag ska berätta om hur jag kom fram till den här hårfärgen. Jag har ju exprementerat en del. Därför känns det lite oklart om just ni kommer att få samma resultat. Men jag gör ett försök. Här är processen steg för steg:15 sep 018 2

1. Jag började med att bleka topparna håret med den starkaste blekningen. Målet är att få håret så ljust som möjligt. Använde mig av Mood 101 silverblond. Man kan själv bestämma om man vill bleka hela håret, jag valde att slingbleka eftersom att jag ville ha kvar min ombre. 2. Sen kommer vi till själva experimenterandet. Jag beställde den här toningen från Miss Magic. MEN köpte även en vanlig svart färg från Mood och blandade i 2-3 droppar i Miss Magic färgen (OBS 2-3 droppar, alltså inte alls mycket). Detta gjorde jag för att få färgen att hålla lite längre och för att jag ville ha en lite mörkare/kallare grå ton. 3. Sen lät jag färgen verka mellan 40-60 minuter innan jag sköljer det. 4. För att kunna göra denna typen av färgning rekommenderar jag er att köpa en bra inpackning och låta håret vila från plattänger och hårtork i den mån det går. Denna behandlingen är väldigt slitsam för håret.

Förresten. Vill ni att håret ska få en liten blå ton så kan ni också testa denna toningen som jag också har använt mig av.

1. I started to bleach her ​​hair tips with the strongest bleaching. The goal is to get your hair as light as possible. Used Mood 101 silver blonde. You can decide if you want to bleach your whole your hair, I chose to loop faded some parts of the hair, because I wanted to keep my ombre. 2. Then we come to the actual experimentation. I ordered this gradient from Miss Magic. BUT even bought a plain black colour from Mood and mixed in 2-3 drops of it in to the Miss Magic colour (Note 2-3 drops, so not much at all). This allowed me to get the paint to stick a little longer, and because I wanted a little darker/cooler gray tone. 3. Then I let the stain between 40-60 minutes before I wash it. 4. In order to do this kind of dye I recommend you to buy a good deep conditioner and let your hair rest from straighteners and hair dryers, as far as it goes. This treatment is very harsh for your hair.

By the way. Do you want the hair to get a little blue tone so you can also test this gradient as I also have used.

 

11 Comments

 1. Hej! Älskar din hårfärg! Tänkte bara kolla hur många av den gråa färgen du använde dig av eller om det räckte med en? Och använde du den gråa i hela håret? Tack för svar! Älskar dig och din blogg.

 2. Felicia

  Grym blogg! Du är så inspirerande! Jag tänkte bara fråga hur lätt den gråa färgen försvinner? Jag är redan ganska blond nämligen så tänkte hur bra den sitter och om de är mer som en toning?

 3. Love this! I have been searching for so long for a grey/silver hair dye. Hopefully I could find this brand online on amazon or shipped to Uk from their website. You say you added 2-3 drops of a plain black hair dye? Was this to create a darker grey-ish tone? I thoight black dyes were just a really strong dark pigment of a turquoise colour which scared me away from the black dyes lol. Xx

 4. Jag undrar också som den första kommentaren! Jag är långhårig och just nu har jag ljust grågröntblå- röra hårfärg av misslyckat försök till att färga grå! Det blev fint ändå.. :P men nu tänker jag följa din metod! :) Jag ska bleka utväxt och hela håret igen. Så jag undrar hur många paket av den gråa magic silver använde du?

 5. Madelene Billman

  Hej Sofie! Jag har axel långt hår och använder två burkar till att färga de håret + löshåret som går till bysten (alltså två burkar) :D

 6. Toppen tack för att du svarade, hjälper jättemycket! Jag lägger till min adress till min instagram så om du har lust så kan du spana in resultatet ca om en vecka hihi. Ha en super dag :) Sofie

 7. evelina

  Hej! Fan va glad jag blev när jag såg detta inlägg. Har länge letat efter en grå färg och nu när jag sett att den verkar bra har jag köpt hem den och ska prova den. Något jag funderar över är: fungerar färgen lika bra i lite gulare toner i håret? (är övrigt ca vithårig) och hur länge håller färgen? skulle va grymt om du ville svara!

 8. Hej jag undrar om miss Magic silver dreams är en toning eller är det en permanent hårfärg? Jag vill jättegärna testa grått hår men jag vill inte ha det permanent. Tacksam för svar!

 9. Vart köpte du den gråa hårfärgen?

 10. madelene billman

  Om jag inte minns fel så ska allt vara länkat i inlägget. Har du kollat de? ;)

 11. It’s always a relief when someone with obvious exreptise answers. Thanks!

Write Comment

%d bloggare gillar detta: